top of page

Om os

Begynnelsen i 1995

Kvindekoret Lettsveit Reykjavikur er en herlig forsamling af 90-110 kvinder, som afspejler hele spektret af feminine virkelighed. Jóhanna V. Thorhallsdottir var korets dirigent fra 1995-2012. Gísli Magna er korets dirigent fra 2012. Akkompagnatør på klaver var Adalheidur Thorsteinsdottir, som var med fra begyndelsen. Adalheidur sluttede i 2016. Vores akkompagnatør fra 2018 er Tomas Gudni Eggertsson.

Kontakt os venligst på lettsveitreykjavikur@gmail.com 

Vortónleikar í Háskólabíó 2019.jpg

Léttsveit Reykjavíkur Mai 2019

Vores historie

Léttsveit Reykjavíkur begyndte i 1995 og har holdt mange koncerter både i Reykjavík og andre steder i Island. Koret har et stort repetoire af islandsk og international musik. Hvert forår holder koret koncerter med et særskildt tema og hvert år i advent holder koret koncerter i forskellige kirker og steder i Reykjavik.

Léttsveit har også været flere gange i udlandet og har haft koncerter i Irland i 1996 og 1997. I Spanien og Portugal i 2000, i Danmark og Sverige i 2002 og Italien 2004. I 2006 var Léttsveit Reykjavíkur på Cuba og deltog i en stor korfestival der. I 2015 i forbinelse med 20 års jubilæum, var Lettsveit i England og Wales. I 2018 var Lettsveit i Tyskeland og 2023 går turen til Slovakiet.

Léttsveit fejrede sit 10 års jubilæum i 2005 og i forbindelse med den begivenhed komponerede Hrodmar I Sigurbjornsson fire sange til tekst av Ingibjörg Haraldsdóttir som blev sunget til korets forårskoncert.

Tomas R. Einarsson spiller kontrabas og har komponeret og skrevet nogle sange for koret. Han er kendt komponist i Island og anerkendt jazzmusiker som bl. a. har optrådt sammen med Chet Baker og Kenny Drew.

I desember 2005 udgav koret sin første CD indeholdende 22 sange som er fra korets koncerter årene 1997-2005. Året 2005 blev der produceret en dokumentarfilm ”Koret” (Kórinn) om Léttsveit som blev viset i biografer og RUV. 

Meet The Team

Leder:

 

Gísli Magna er dirigent for Kvindekoret Léttsveit Reykjavíkur. I sin barndom havde Gísli klaverundervisning i Tónmenntaskóla Reykjavíkur (Reykjavik Music Academy). Da han var færdig med college, studerede han sang på Songskoli Reykjavíkur. Senere studerede han til musiklærer ved Tónlistarskóli Reykjavíkur. I en periode studerede han sang på Det Kongelige Konservatorium i Den Haag i Holland.

I 2007 påbegyndte Gísli studier på The Complete Vocal Institude i København, og dimitterede med et diplom tre år senere. Gísli har sunget med Schola Cantorum, Langholtskirkja kor, Kammerkor Carmina, Vokalgruppen Carmina, Vokalgruppen Gríma, Reykjavík 5 og Bjargræðiskvartetinn.

Gísli har deltaget i produktioner på den islandske opera, Reykjavík City Theatre samt sunget baggrundsvokal på forskellige cd'er. I de senere år har Gíslis hovedfokus været på undervisning, arrangement og komponering af musik. Hans musik er blevet opført i Danmark, London, Holland og Portugal. Han var hovedarrangør for showet AllStars på TV2. Han har været hovedarrangør for Frostrósir-koncerterne i Island.

Gísli var i en periode dirigent for De Islandske Kor Staka og Det Islandske Kvindekor i København samt dirigerede det danske kor Carmen Curlers. Da Gísli boede i London, var han dirigent for Det islandske kor i London. I efteråret 2012 blev Gísli Magna dirigent for Kvindekoret Léttsveit Reykjavíkur.

Akkompagnatør:

Siden efteråret 2018 har Tómas Guðni Eggertsson været akkompagnatør i Léttsveitin

bottom of page